Werkvisie en werkwijze

Werkvisie

Mijn missie is om jouw basis te verstevigen, zodat je ondanks je obstakels en trauma’s uit kunt groeien tot een persoon die down to earth is. Zonder illusies en niet-kloppende overtuigingen en verwachtingen. Realistisch in plaats van idealistisch. Met beide voeten op de grond.

De naam en het logo van ‘Down to earth’ kenmerken mijn werkvisie:

Het leven kan worden gesymboliseerd als de groei van een boom.

  • De wortels staan symbool voor veiligheid en vertrouwen, die je meekrijgt vanuit jouw systeem. Ze vormen samen de basis voor een gelukkig en gezond leven. Wanneer deze stam stevig en diepgeworteld in de grond staat, kan de boom uitgroeien tot een sterke boom die (tegen)wind en storm (trauma’s) beter kan trotseren. Wanneer dit niet het geval is, kan de boom deels afbreken of zelfs in zijn geheel omwaaien. Echter hoeft dit niet het einde te betekenen van de boom.
  • De stam staat symbool voor jouw levenslijn, met zowel jouw geluksmomenten als jouw trauma’s die gedurende het leven ontstaan. Zoals in het logo te zien, is de boom ondanks een splitsing in de stam (wat veroorzaakt is door trauma) toch nog uitgegroeid tot een boom met een grote volle kruin, die staat voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Gedurende het pad naar herstel zal je zowel succeservaringen tegenkomen, maar ook wat tegenslagen. Maar geloof me, die tegenslagen kunnen je misschien nog wel veel meer leren tijdens dit proces.

Werkwijze

Ik weet zelf hoe lastig het soms kan zijn om hulp te vragen als je ergens problemen mee ervaart. Toch wil ik je meegeven dat hulp vragen bij de juiste personen je een stuk verder kan brengen tijdens jouw leerproces. Naar mijn ervaring is de therapeutische relatie een belangrijk component van de therapie, daarom plannen we altijd een gratis telefonisch oriënterend gesprek (30 min).  In dit gesprek bekijken we of er een klik is en welke hulpvraag jij voor mij hebt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om jou door te verwijzen naar een van mijn collega’s bij praktijk EsSenSe wanneer dit meer passend voelt.

Na het oriënterend gesprek kan er op korte termijn een intake gesprek (90 min) ingepland worden. In dit gesprek proberen we een globaal beeld van jou als persoon en jouw klachten te schetsen. Op basis hiervan wordt het behandelplan met de door jouw gekozen behandeldoelen opgesteld.

Ten aanzien van de behandeling streef ik naar zorg op maat; waarbij er aandacht is voor jou als individu en de zorg dus wordt afgestemd op jouw behoeften en jouw tempo. Elke behandelsessie duurt ongeveer 60 minuten.