Aanbod

Individuele therapie voor volwassenen

Wat ik je vooraf mee wil geven:

  • Durf eerlijk naar jezelf te kijken ook al is het niet fijn wat je ziet. Ik zal samen met jou naar manieren zoeken om hier mee om te gaan. Ik zal je ondersteunen in dit proces en spiegelen waar nodig is, zodat je daarna in staat bent om zelf stappen te ondernemen naar jouw herstel.
  • Zie jezelf als mens. Je hoeft niet perfect te zijn. Ik vind het belangrijk dat we kijken naar jouw behoeften en inzetten op jouw capaciteiten en jouw tempo. 
  • Wanneer het in jouw interne wereld klopt zal dit ook zijn uitwerking hebben in externe wereld. Ik streef er naar de verbinding tussen lichaam, gedachten en emoties te herstellen.

De individuele therapie bestaat op dit moment uit:

  • Bewustwording: het belangrijkste onderdeel voor mij is bewustwording. Ik help je om volledig bewust te worden van het moment en gewaar te worden van je gevoel, gedachten en hieruit voortkomend gedrag. Wanneer je hiervan bewust bent, worden de opgelegde overtuigingen zichtbaar en kun je de verantwoordelijkheid leren nemen voor je gedrag en andere keuzes gaan maken.
  • Cognitieve gedragstherapie: behandeling, waarbij we je probleem in kaart brengen en ik jou via oefeningen handvaten geef om anders te (gaan) denken en te (gaan) handelen. Aanvullend vind ik het belangrijk dat we nagaan waar deze gedachte- en gedragspatronen vandaan komen en dat je jouw bijbehorende gevoelens gaat (h)erkennen.
  • Ervaringsgerichte benadering: soms snappen we situaties wel met ons hoofd, maar krijgen we dit niet omgezet naar ons gevoel. Het is daarbij belangrijk dat we deze gevoelens gaan ervaren, door middel van bepaalde praktische oefeningen.

Ik wens je veel geluk en wijsheid toe naar jouw herstel en ik hoop van harte, dat ik je hierbij mag begeleiden. Ik nodig je van harte uit om contact met mij op te nemen.